4 iulie 2011

Recenzie : Beyonce - '4' (:

http://www.utv.ro/media/beyonce-4-utvro222.jpg
La opt ani de cand si-a lansat cariera solo cu albumul “Dangerously in Love”, distins cu un premiu Grammy, Beyonce a ramas una dintre cele mai puternice cantarete din industrie. Pe 28 iunie ea a scos pe piata cel de-al patrulea material, intitulat chiar “4”.
Artista, in varsta de 29 de ani, a explorat noi teritorii- a mixat sound-ul hipnotizant al lui Diplo si al lui Switch, in piese precum “Run the World (Girls)” si “End of Time”; a lucrat cu Diane Warren pentru balada “I Was Here”, dar si cu Kanye West si Andree 3000 pentru o piesa de petrecere, “Party”.
Materialul contine 12 piese. Printre artistii care au reprezentat o sursa de inspiratie, Beyonce marturisea ca se numara Adele, Prince, Lionel Ritchie, Earth si Wind Of Fire.
Albumul este cu siguranta o evolutie. E  mai complex decat cele anterioare, pentru ca si eu sunt mai complexa” – a explicat diva – “Cu cat inaintez in varsta, cu atat am mai multa experienta de viata si mai multe lucruri despre care vreau sa vorbesc.
Dar sa luam piesele una cate una:
‘1+1’ – Deschide albumul intr-o atmosfera extrem de linistita, care – de altfel – se pastreaza pe durata intregului material. “Hey, I don’t know much about guns but I’ve, I’ve been shot by you/ And I don’t know when I’m gon’ die but I hope that I’m gon’ die by you”, canta artista, sustinand ca nu are nevoie de nimic altceva in afara de dragoste. Este o piesa lenta, care ii pune in valoare vocea foarte puternica.
Find more artists like Beyonce at Myspace Music

• ‘I Care’ – “I know you don’t care too much but I still care”, canta Beyonce cu maxima sinceritate, reusind sa-si recunoasca vulnerabilitatea intr-un mod in care sa nu para naiva. Piesa este una destul de lenta, care – din nou – ii pune in valoarea vocea deosebita.
Find more artists like Beyonce at Myspace Music
'I Miss You’ – Scrisa de Frank Ocean si co-produsa de Bey’, melodia este a treia balada consecutiva, in care cantareata ii canta un iubit care nu se afla langa ea si care nu pare a fi foarte impresionat de sentimentele ei. “I miss you/ But if I got with you, could it feel the same?” – canta diva printre lacrimi.
Find more artists like Beyonce at Myspace Music
• ‘Best Thing I Never Had’ – Este al doilea single oficial de pe album. Melodia a fost scrisa de Babyface si produsa de Symbolyc One, cel care sta si in spatele hitului lui Kanye West, “Power”. Track-ul midtempo are in prim-plan vocea inconfundabila a divei, care canta despre un iubit incapabil sa recunoasca un lucru bun pana in momentul in care il pierde. Tema este, asadar, cea preferata de Beyonce- iubirea. Artista ne uimeste, insa, cu modurile variate de a pune in versuri acelasi subiect.
Find more artists like Beyonce at Myspace Music
• ‘Party’ – Beyonce a decis sa se alinieze si ea la tendinta acestei veri de a ‘fura’ ceva din sound-ul anilor ’80 – ’90. Artista s-a inspirat dintr-o piesa a legendarilor hip-hop-eri Slick Rick si Doug E. Fresh, “La Di Da Di”, lansata in 1985, pentru single-ul scos in colaborare cu Andre 3000. Cei doi canta o piesa cu influente ‘old-school’, in care vorbesc despre cat de mult le place sa petreaca. “Cause tonight’s the night that I give you everything/ Music knocking until the morning light/ ‘Cause we like to party”, canta Beyonce pe trackul l-a care si-a adus aportul si Kanye West, in calitate de producator. “Never thought that we could become someone else’s hero/ Man, we were just in the food court eating our gyros”, canta si MC-ul de la Outkast.
• ‘Rather Die Young’ – Dupa ce am petrecut putin, Beyonce isi aminteste din nou de dragoste. “I rather die young/ Than live my life without you/ Rather not live at all…“- canta artista in piesa care se bazeaza pe o celebra reteta de succes- ni se pare ca am mai auzit-o undeva… Sa fie “Ain’t Just the Way’ a Lutriciei McNeal?
Find more artists like Beyonce at Myspace Music
‘Start Over’ – Desi Beyonce, inca o data foarte sincera, isi exprima slabiciunea – “I feel weak, we’ve been here before/ Cuz I feel we keep going back and forth/ Maybe it’s over, maybe we’re through/ But I honestly can say/ I still love you” – melodia este un track R&B extrem de puternic. Vocea divei ‘straluceste’, iar ‘Start Over’ poate fi considerat unul dintre ‘highlight’-urile albumului.

Find more artists like Beyonce at Myspace Music
Love on Top’ – Despre ce sa fie vorba? Hm, ati ghicit! Un alt cantec despre dragoste. De data aceasta, insa, melodia vine cu un ritm si niste versuri foarte optimiste. Compusa in colaborare cu The-Dream, Shea Taylor & Bey, piesa are un sound in stilul anilor ’80.
Find more artists like Beyonce at Myspace Music

Countdown’ – Scrisa de The-Dream, melodia contine un sample din ‘Uhh Ahh’ de la Boyz II Men si este o serioasa invitatie la dans. Doamnelor, puneti-va pantofii cu toc!
Find more artists like Beyonce at Myspace Music

‘End of Time’ – Una dintre temele preferate ale artistilor in aceasta perioada este sfarsitul lumii: dupa ‘Till the World Ends’ in care Britney Spears ne invita sa dansam pana la final, apare si  “End of Time” in care Beyonce ne vorbeste despre dragostea eterna, tot pe ritmuri de dans. Scrisa si produsa de The-Dream, piesa vine cu un intro care reuseste sa capteze atentia, iar sunetul de toba reuseste sa o mentina treaza… Criticii au apreciat-o ca fiind una dintre cele mai bune piese de pe material, iar noi n-am da-o pe ‘Run the World (Girls)’, primul single de pe album…
Find more artists like Beyonce at Myspace Music

I Was Here” – Dupa ce ne mai inveselisem putin, Beyonce trece din nou la lucruri serioase. Daca unele piese din prima parte a materialului aveau iz de balada, ‘I Was Here’ este una veritabila. Scrisa de Diane Warren, vine cu o serie de versuri pline de metafore- “The hearts that I have touched are the proof that I leave that I made a difference…
Find more artists like Beyonce at Myspace Music
Run the World (Girls)” – “Run the World (Girls)”, piesa produsa de Switch cu ajutorul lui Beyonce si  a lui Shea Taylor si scrisa de The-Dream, este un nou imn inchinat sexului frumos. Artista a cantat mereu despre forta interioara a femeii si capacitatea de a depasi orice obstacol, iar acum primul single de pe “4” vine cu aceeasi poveste.
Find more artists like Beyonce at Myspace Music

Pana la jumatate, “4” este un album care vine cu o atmosfera romantica. Ulterior, piese precum ‘Countdown’ sau ‘End of Time’ ne inveselesc putin, dar numai pentru cateva momente, pentru ca – odata cu ‘I Was Here’ – revenim la lucruri apasatoare. Concluzia este asemanatoare cu cea de pe albumele anterioare ale lui Beyonce- femeia este de fapt ‘sexul tare’!
Nota mea finala pentru album : 8.25 { e bun , dar se putea muult mai bun } . 
Melodia mea preferata ramane : Run in The World { Girl } deoarece sound-ul nou ma pune pe jar . 
O alegere neinspirata a lui Beyonce a fost renutarea la melodiile pop de alta data , ia axanduse pe balade . :( 
Va lasam si pe voi sa ii dati o nota!
Enjoy !
Awww... ma dor degetele _|_ :)) >

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

★ PlaYOnS CommunitY ★