19 decembrie 2010

Top : 10 Filme care trebuie vazute de Sarbatori

0 comentarii
http://fineartamerica.com/images-medium/xmas-train-rich-velasco.jpg  
Săptămâna premergătoare Crăciunului generează de fiecare dată o efuziune de stări pozitive. Suntem mai binevoitori, mai fericiţi. Poate datorită colindelor, şi faptului că oraşul nu mai este atât de gri, ci înviorat de mii de beculeţe multicolore. Ninsoarea - de asemenea - trezeşte amintiri din copilărie, când fără niciun fel de griji ne petreceam ziua întreagă pe derdeluş, iar seara primeam mere coapte cu scorţişoară. Intrarea într-o astfel de dispoziţie ma face pe mie  să întocmesc o listă a filmelor care au şi ele darul de a ne schimba de Crăciun; de a ne face mai generoşi, şi în stare să ne re-evaluăm priorităţile şi relaţiile cu cei de lângă noi.
   Lista de mai jos este deschisă şi propunerilor voastre. Adăugaţi acele filme pe care aţi vrea să le revedeţi de Crăciun, tocmai pentru starea pozitivă pe care v-o induc, sau pe care doriţi să le recomandaţi celorlalţi.
UPDATE : M-a abordat un alt blogger pe mess acu, vreo 2 ceasuri sa-mi spună ca nu e de acord cu alegerile mele pentru filmele ce trebuie văzute de Crăciun ! Mi-a spus ca nu e de acord cu Omul Elefant și ii dau dreptate ! I-am spus ca ma selectat filmele după un top făcut de site de specialitate ( nu sa terminat votarea ) și mi-a spus sa fiu mai original ! Si cu asta de acord , deci am înlocuit Omul Elefant cu A Christmas Carol - o animație Disney ! 
It's a Wonderful Life (1946)
http://static.cinemagia.ro/img/db/article/01/71/26/489839l.jpg?ts=1292729117
Pe 15 decembrie ziarul „Adevărul“ a fost distribuit cu DVD-ul „O viaţă minunată“, la preţul de 11,99 lei.
Povestea unui bărbat care vrea să se sinucidă în Ajunul Crăciunului. Întâlnirea cu îngerul său păzitor îi va schimba cu totul viziunea asupra vieţii, acesta arătându-i bărbatului cum ar fi arătat lumea dacă el nu ar fi existat. Cu siguranţă clasicul de Crăciun al lui Frank Capra e un pic siropos, şi cu toate astea învinge părerile cinice cu unul dintre cele mai frumoase momente care au loc lângă brad. Practic spiritul Crăciunului ne invadează sufletul. După ce ne-a introdus timp de două ore în viaţa aproape ratată a lui Jimmy Stewart, un personaj obişnuit, Capra ne face să lăcrimăm la imaginea adunării de Crăciun şi la replica dată de copilul protagonistului: "de fiecare dată când sună un clopoţel, un înger îşi primeşte aripile...."
The Kid (1921)
http://static.cinemagia.ro/img/db/article/01/71/26/930541l.jpg?ts=1292727844
Este una dintre capodoperele lui Charlie Chaplin care ne face să râdem şi să plângem în acelaşi timp. O mamă îşi părăseşte copilul, punându-l într-o limuzină. Maşina este furată, iar hoţii lasă copilul lângă o ladă de gunoi. Chaplin, în pielea unui vagabond, descoperă copilul şi îl înfiază. Filmul ne dă un exemplu de generozitate şi sacrificiu. Este disponibil pe DVD în România.
Miracle on 34th Street (1947) 
http://atelier20.files.wordpress.com/2008/12/miracle_on_34th_street.jpg
Puteţi viziona sâmbătă, 25 dec, de la 14:00, pe TVR Cultural varianta din 1994, fidelă liniilor principale ale originalului din 1947. Varianta din 1947 a fost si ea disponibila impreuna cu ziarul Adevărul ! 
Altruist şi bun la inimă, bătrânul Kris Kringle crede (şi spune) cum că ar fi el adevăratul Moş Crăciun. Şi, desigur, există un avocat fără scrupule care e gata să îl condamne. Insă iată, în sala de judecată, bătrânul dovedeşte că el chiar e adevăratul Moş.
Ghost (1990)
http://static.cinemagia.ro/img/db/movie/00/13/59/ghost-275246l.png
Patrick Swayze joacă rolul unei fantome care face echipă cu un medium, interpretat excelent de Whoopi Goldberg, distinsă cu Premiul Oscar, pentru a afla adevărul care se ascunde în spatele morţii sale şi pentru a o salva pe iubita lui (Demi Moore) de la aceeaşi soartă. Toţi cei care au iubit vreodată vor fi impresionaţi de acest film, care dă o lecţie de real devotament. Disponibil pe DVD în România! 
Hachiko: A Dog's Story (2009)
Se poate achiziţiona pe DVD 
http://static.cinemagia.ro/img/db/movie/04/45/61/hachiko-a-dogs-story-523569l.png
Este un remake al filmului japonez Hachiko monogatari, realizat în 1987, şi este inspirat dintr-o poveste reală. Prezintă relaţia dintre un profesor universitar şi un câine pe care îl găseşte pe stradă şi îl duce în casa lui. Pelicula dă o perspectivă nouă asupra a ceea ce loialitatea şi prietenia înseamnă. Rolul principal este interpretat de Richard Gere.
The Fall (2006)
Poate fi urmărit duminică, 19 decembrie, de la ora 18, pe HBO şi în reluare luni.
Puterea unui copil (Catinca Untaru) de a da viaţă poveştilor pe care le ascultă. Între tânărul Roy Walker, un cascador, şi o fetiţă de 5 ani - doi suferinzi într-un spital -se leagă o strânsă prietenie, bărbatul plin de imaginaţie povestindu-i în fiecare zi fetiţei câte o istorie cu talc, pe de-o parte cu scopul de a o ajuta pe Alexandria să uite de durerea fizică, iar pe de altă parte cu scopul de a o determina pe aceasta să îi procure de la farmacia spitalului o sticluţă cu pastile de morfină.
Seven Years in Tibet (1997)
Poate fi urmărit duminică, 19 decembrie, de la ora 21, pe AXN şi în reluare luni noapte.
Film despre lumea Tibetului văzută prin ochii unui european. Heinrich Harrer- alpinist austriac, personaj real jucat de Brad Pitt, refugiat în Tibet şi devenit prietenul apropiat al lui Dalai Lama, asistă la sfârşitul unei naţiuni. O poveste despre diferenţe culturale, devoltament şi trădare, e o perspectivă a unui occidental asupra tradiţiilor orientale care au ajutat oamenii în situaţii limită. Filmul prezintă un tablou cu semnificaţii clare: binele versus răul. Mai mult, situaţii de viaţă şi moarte, în care un personaj - Dalai Lama - continuă să-şi păstreze bunătatea, blândeţea, fără să renunţe la ideea unui Tibet liber.
A Christmas Carol  (2009)
http://www.wallpaperez.info/wallpaper/movie/A-Christmas-Carol-2009-1988.jpg
Filmul va fi dat pe postul canalului TVR1 in ziua de 24 Decembrie , la ora 11:15 . 
O poveste de Charles Dickens despre un bătrân avar care trebuie să întâlnească fantomele Crăciunului trecut, Prezentului şi Viitorului apropiat, pentru a-l ajuta să reînvie bunătatea din inima lui rece. Fantomele îi amintesc faptul că s-a obişnuit să fie un om morocănos, dar şi consecinţele refuzului de a se strădui să devină un om mai bun. În apropierea Crăciunului, cea mai veselă zi a anului, Scrooge îşi dă seama de contrastele personalităţii sale.
Jim Carrey joacă patru roluri diferite în această nouă versiune a filmului "A Christmas Carol".
Up (2009)
http://static.cinemagia.ro/img/db/movie/02/10/37/up-882668l.jpg
Prezintă povestea lui Carl (Edward Asner), un septuagenar care îşi ia zborul cu tot cu casă, susţinut în aer de o mulţime de baloane multicolore. Planul bătrânului, care vrea să-şi ţină şi o promisiune făcută soţiei lui decedate, aceea de a explora lumea întreagă, are o singură hibă: în momentul "decolării", pe prispa casei lui se află şi un entuziast puşti de opt ani. Filmul trezeşte copilul din noi, şi o efuziune a celor mai calde sentimente. Animaţia se poate achiziţiona pe DVD .
Schindler's List (1993)
http://static.cinemagia.ro/img/db/movie/00/10/85/schindlers-list-357736l.jpg
Lungmetrajul prezintă povestea adevărată a enigmaticului Oskar Schindler, care reuşeşte să salveze vieţile a peste 1100 de evrei în timpul Holocastului. Rolul principal este interpretat de Liam Neeson. Filmul e un exemplu deosebit de generozitate.

★ PlaYOnS CommunitY ★