21 septembrie 2010

Planet 51 nominalizat la Premiile Academiei Europene !

0 comentarii
http://static.cinemagia.ro/img/db/movie/02/88/43/planet-51-167074l.jpg
Academia Europeană de Film anunţă marţi cele trei animaţii nominalizate pentru Premiul Academiei, ce se va decerna alături de celelalte premii EFA, pe 4 decembrie, în Tallinn, Estonia.

Planet 51, animaţia care a rulat şi în cinematografele româneşti în decembrie 2009, este printre nominalizaţi., dar şi Iluzionistul, filmul care va putea fi urmărit de cinefilii români în curând, întrucât deschide Anim'est 2010. Scenariul lui Jacques Tati şi Sylvain Chomet îl are în prim-plan pe un bătrân scamator, care se împrieteneşte cu o fetiţă convinsă de puterile supranaturale ale acestuia.
Un juriu alcătuit din producătorul danez Per Holst şi producătorul spaniol Antonio Saura - din partea Academiei, plus Mark Baker (regizor filme de animaţie, Anglia), Giuseppe Lagana (regizor, Italia) şi Serge Siritzky (editorul publicaţiei Ecran Total, Franţa) - din partea Cartoon, Asociaţia Europeană a Filmului de Animaţie - au decis ca nominalizaţii acestei ediţii să fie:

Aventurile lui Sammy (Belgia)
Regia: Ben Stassen

Iluzionistul (Marea Britanie, Franţa)
Regia: Sylvain Chomet

Planet 51 (Spania, Marea Britanie)
Regia: Jorge Blanco

Cele trei filme de animaţie vor fi vizionate de către cei 2.300 membri ai Academiei Europene de Film, iar câştigătorul va fi anunţat la gala din 4 decembrie. Un cinefil român poate câştiga o excursie în Estonia şi un bilet la Gală dacă votează filmul preferat dintre cele zece producţii europene înscrise în cursa pentru Premiul publicului. Votează chiar acum, accesând bannerul de pe homepage-ul Cinemagia (dreapta sus)

★ PlaYOnS CommunitY ★